Nezgodno zavarovanje otrok in mladine do 26. leta

Mladost prinaša veliko posebnih dogodivščin in nepozabnih dogodkov. Z nezgodnim zavarovanjem bo odkrivanje novih poti in sladkih zmag vašega otroka potekalo varno in brez dodatnih skrbi.

Izračun in sklenitev

POLETNA AKCIJA – BREZPLAČNO V ARBORETUM

Če sklenete nezgodno zavarovanje otrok in mladine med šolskimi počitnicami, do 15. 8. 2017, vam podarimo brezplačno vstopnico (za odraslo osebo) za obisk Arboretuma Volčji Potok*.
 
*Akcija velja za sklenitve prek spleta. Če sklenete eno zavarovanje, prejmete eno vstopnico. Če sklenete dve ali več zavarovanj, prejmete dve vstopnici. Vstopnico boste prejeli v nekaj dneh na vpisan e-naslov.

Ponudba zavarovanja

Kaj krije zavarovanje?

Zavarovanje krije nezgode 24 ur na dan, ne glede na to, kdaj in kje se pripetijo.

V skladu s tabelo invalidnosti izplačamo zavarovalno vsoto ali njen del, če zavarovanec zaradi posledic nezgode utrpi določene trajne posledice.

Pri invalidnosti nad 50 % se zavarovancu obračuna zavarovalnina po progresivni lestvici, kar pomeni, da za vsak odstotek nad 50 % izplačamo 4-kratni odstotek zneska, ki je osnova za izračun zavarovalnine.

Izbrani znesek mesečnega nadomestila izplačujemo 36 zaporednih mesecev v primeru, da zavarovanec zaradi posledic nezgode utrpi invalidnost višjo od 50 %.

Zavarovalno vsoto ali njen del izplačamo v primeru zloma ene ali več kosti, izpahnjenega sklepa ali opeklin nad 5 % telesne površine.

Nezgodno zavarovanje krije več kot 400 različnih operacij. Zavarovalno vsoto ali njen del izplačamo v primeru, ko je zaradi nezgode opravljena ena ali več operacij.

Če je zaradi nezgode potrebna nastanitev in zdravljenje zavarovanca v bolnišnici, izplačamo nadomestilo do največ 365 nočitev na nezgodo.

Če je zaradi nezgode potrebna nastanitev in zdravljenje v zdravilišču, izplačamo dnevno nadomestilo do največ 30 nočitev na nezgodo.

Dnevno nadomestilo za dneve aktivnega zdravljenja posledic nezgode izplačamo do največ 230 dni.

Zavarovalnina pripada zavarovancu tudi v primeru, da ima imobilizirane ude, šive ali mora na prevezovanje v zdravstveni dom in ob tem ne izostane iz vrtca, šole ali fakultete. Kritje velja tudi v času počitnic.

Paketi

Izbrani paketi so namenjeni posameznikovi izpostavljenosti različnim tveganjem. 

PAKET Invalidnost s progresijo (vsak % nad 50 % šteje 4-krat) *Primer izplačila pri 100 % invalidnosti Dnevno nadomestilo za bolnišnično zdravljenje Dnevno nadomestilo Zlomi, izpahi, opekline (do) Operacije (do) Premija z 10 % popustom **Premija z 20 % popustom
A 15.000 37.500 5 1,5 250 250 17,02 15,12
B 23.000 57.500 10 2,5 300 300 26,02 23,13
C 30.000 75.000 10 3 400 500 33,40 29,69
D 35.000 87.500 20 5 500 1000 44,21 39,30

Premija vključuje 8,5 % davek od prometa zavarovalnih poslov in 10 % popust za sklenitev zavarovanja prek spleta. Zavarovalne vsote in premija so v EUR. Ponudba velja za sklenitev preko spleta.
* Primer izplačila po prej navedenem kritju »Invalidnost s progresijo«, pri katerem se ob upoštevanju izbrane zavarovalne vsote zavarovalnina za 100 % invalidnost določi na naslednji način: 50 % izbrane zavarovalne vsote + 4 x 50 % izbrane zavarovalne vsote.
** Z izpolnitvijo spletne ankete znotraj sklepalnega obrazca prejmete dodatni 10 % popust.

Pomoč v primeru nezgode ali bolezni (dodatna brezplačna storitev)

Če vaš otrok zboli ali je imel nezgodo, pokličite Center Zdravje AS na brezplačno številko 080 81 10. Olajšali in skrajšali vam bomo pot do ustreznega zdravnika, diagnoze ter okrevanja. Pomagamo vam pri izpolnjevanju in oddaji prijave nezgodnega primera, po zaključku zdravljenja vas usmerimo in vodimo v postopku izplačila zavarovalnine, informiramo o najkrajši čakalni vrsti in pomagamo pri iskanju ustreznega specialista.

Preberite več

Primer: Neroden padec in zlom zapestja

8-letna Pia je pri telesni vzgoji v šoli nerodno padla in si zlomila levo zapestje. Na urgenci so ji opravili operacijo zapestja in ji svetovali počitek. Pia je bila od pouka odsotna več kot mesec dni, saj sta po poškodbi sledila še dva zdravniška pregleda. Pia je počasi okrevala in danes brez težav opravlja vsa opravila.

Pia ima sklenjeno večletno šolsko nezgodno zavarovanje, paket B z letno premijo 26,02 EUR.

Izplačila, ki jih je za navedeno nezgodo prejela iz naslova sklenjenega nezgodnega zavarovanja, so navedena v tabeli desno.

Izplačilo

Zlom zapestja

(20 % zavarovalne vsote)

60 €
Operacija

(25 % zavarovalne vsote)

75 €
5 nočitev v bolnišnici

(10 €/nočitev)

50 €
dnevno nadomestilo

(za čas zdravljenja - 2,5 €/dan)

112 €
invalidnost po zlomu zapestja

(2 % zavarovalne vsote)

460 €
SKUPAJ 758 €

Image

Pogosta vprašanja

Zavarovanje krije vse vrste nezgod, ne glede na to, kdaj in kje se pripetijo; v vrtcu, šoli, doma, na izletu, potovanju ali med šolskimi počitnicami.

Poskrbite za varnost svojih otrok

Čas aktivnega odraščanja prinaša tudi povečano možnost lažjih ali težjih poškodb. Nezgodno zavarovanje lahko pomembno pripomore k brezskrbnemu okrevanju.

Izračun in sklenitev

Preberite tudi

Kako izbrati pravo zavarovanje za svojega otroka?

Zavarovanja za otroke se sklepajo z namenom ublažitve najhujših posledic nezgod in zagotovitve ustreznih pogojev življenja za otroka in družino, kar je običajno zelo velik finančni zalogaj.

Prihaja novo šolsko leto. Ste pripravljeni nanj?

Začetek šolskega leta je zelo podoben odhodu na dopust. Čeprav se nanj začnete pripravljati že nekaj dni prej, vam na koncu vseeno vedno zmanjka nekaj časa. Zato smo za vas pripravili seznam nasvetov, s katerimi boste do 1. septembra uredili vse manjkajoče stvari in v miru pričakali prvi šolski dan.

Praske na kolenih so del živahnega in igrivega otroštva

Nihče ni shodil brez padcev, niti se ni naučil voziti s kolesom, rolerji ali rolko brez prask in morda tudi zloma ali dveh.