Nezgodno zavarovanje (18–64 let)

Za nezgodo je potreben le trenutek nepazljivosti, ki lahko odločilno vpliva na kakovost posameznikovega življenja. Z nezgodnim zavarovanjem boste sebi in svojim najbližjim v primeru poškodbe zagotovili finančno in čustveno varnost.

Kaj krije zavarovanje?

Zavarovanje krije nezgode 24 ur na dan, ne glede na to, kdaj in kje se pripetijo; na delu, domu, izletu ali potovanju.

V skladu s tabelo invalidnosti izplačamo zavarovalno vsoto ali njen del, če zavarovanec zaradi posledic nezgode utrpi določene trajne posledice.

Pri invalidnosti nad 50 % se zavarovancu obračuna zavarovalnina po progresivni lestvici, kar pomeni, da za vsak % nad 50 % izplačamo štirikratnik odstotka.

V skladu s tabelo zlomov, izpahov in opeklin izplačamo zavarovalno vsoto ali njen del, če zavarovanec zaradi nezgode utrpi zlom, izpah ali opeklino.

Nezgodno zavarovanje krije več kot 400 različnih operacij. V skladu s tabelo zahtevnosti operacij izplačamo zavarovalno vsoto ali njen del, če zavarovanec zaradi nezgode prestane operacijo. 

Če je zaradi nezgode potrebna nastanitev in zdravljenje zavarovanca v bolnišnici, izplačamo nadomestilo do največ 365 dni.

Če je zaradi nezgode potrebna nastanitev in zdravljenje v zdravilišču, izplačamo dnevno nadomestilo do največ 30 dni.

Dnevno nadomestilo za dneve aktivnega zdravljenja posledic nezgode izplačamo do največ 230 dni.

V primeru smrti zavarovanca upravičencu izplačamo zavarovalno vsoto za smrt zaradi nezgode.

Paketi

Če imate dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenjeno pri AS-u, prejmete 10 % popust na premijo nezgodnega zavarovanja.

Paket Invalidnost s progresijo (vsak % nad 50 % se šteje 4- krat) Smrt Zlomi, izpahi, opekline (do) Operacije (do) Dnevno nadomestilo za zdravljenje v bolnišnici Dnevno nadomestilo za zdravljenje v zdravilišču Dnevno nadomestilo Mesečna premija brez popusta Mesečna premija z 10 % popustom za
obstoječe in nove AS DZZ zavarovance
A 30.000 5.000 500 500 - 10 - 2,64 2,38
B 30.000 10.000 1.000 1.000 15 15 5 9,06 8,15
C 50.000 25.000 2.000 2.000 25 25 10 17,29 15,56

Zavarovalne vsote in premije so izražene v EUR. Premije vsebujejo 8,5 % davek od prometa zavarovalnih poslov.

Padec s strehe

Janez je pri popravilu strehe padel z višine in si ob tem zlomil ledveno vretence. Na srečo je imel sklenjeno nezgodo zavarovanje (paket A).

Janez je operacijo dobro prestal in povsem saniral svojo poškodbo. V času zdravljenja je zavarovalnica izplačala zavarovalnino za zlom in operacijo, zavarovalnino za invalidnost pa je prejel po zaključku zdravljenja.

Izplačilo

Zlomi, izpahi in opekline

20 % zavarovalne vsote

100 €
Operacije

100 % zavarovalne vsote

500 €
Invalidnost

4 % zavarovalne vsote

1.200 €
SKUPAJ 1.800 €

Image

Ugodnosti

Ugodnost za zavarovance DZZ

Vsem, ki imate pri nas sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ponujamo posebno ugoden paket nezgodnega zavarovanja.

Brez dodatnih stroškov bančnih provizij

Premijo nezgodnega zavarovanja lahko brez dodatnih stroškov bančnih provizij plačujete skupaj s premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja prek položnice ali trajnika.

V primeru invalidnosti

Pri invalidnosti nad 50 % obračunamo zavarovalnino po progresivni lestvici. V praksi to pomeni, da pri vsakem % nad 50 % izplačamo štirikratnik odstotka.

Poskrbite za svojo varnost

Z nezgodnim zavarovanjem boste sebi in svojim najbližjim v primeru poškodbe zagotovili finančno in čustveno varnost. 

Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali z nasveti.

Naročite svetovalca

Preberite tudi

Vsak dan je dan za kolo

Kolo ponuja veliko koristi in prednosti, zahteva pa tudi nekaj prilagajanja in upoštevanja določenih omejitev.

Se lahko zgodi tudi vam?

Ali ste kdaj pomislili, kako bi se vaše življenje spremenilo, če bi zaradi nezgode postali invalid težje stopnje in bi se nepričakovano srečali z zelo visokimi stroški, na drugi strani pa z minimalnimi dohodki?

Sprehod – odlična oblika vadbe

Menite, da s sprehajanjem ne boste porabili dovolj energije in kalorij? Potem z besedo sprehod verjetno opisujete ležerno sprehajanje. Sprehod, o katerem bo tokrat tekla beseda, pa je nekaj popolnoma drugega.