AS svetuje

13.09.2018 | 2 min branja | Šport , Prosti čas

Miganje za vso družino

Zdravje ne pomeni zgolj ne imeti smrkavega nosu, bolečin v križu ali drugih obolenj. Na zdravje prav tako ne vplivajo le bakterije in virusi, pač pa predvsem naš pristop in trdna odločenost, da bomo zase in za svoje zdravje naredili vse, kar je v naši moči.

Rekreacija je odličen način za vzdrževanje telesne kondicije in odpornosti, pri čemer pa je ne smemo omejiti le na občasno tekanje. Pri rekreaciji je pomembno, da je raznovrstna in se z njo ukvarjamo redno, še bolj pomembno pa je, da te dobre navade nevsiljivo prenesemo tudi na svoje otroke. Skupne aktivnosti ne bodo prinesle koristi samo našemu telesu, pač pa nas bodo zbližale, zgradile trdnejše odnose in pozitivno vplivale na naše psihično stanje. Tudi glava namreč v veliki meri vpliva na splošno zdravje telesa! Skupaj obiščite Migimigi dan in preverite, kateri športi so najprimernejši za družine. 

Kateri športi so primerni za jesensko družinsko rekreacijo?

Tek morda res ni primeren za vso družino, kajti otroci težko sledijo očetovemu tempu, kolo pa je popolnoma druga reč! Otroci so kmalu dovolj spretni za samostojno vožnjo, poskrbeti pa moramo za varnost in izbiro trase, ki ni prezahtevna in obenem ni preveč prometna. Malčke, ki še ne kolesarijo sami, lahko naložimo v otroške kolesarske sedeže ali kolesarske prikolice, v katerih je prostora tudi za dva otroka. Te prikolice lahko uporabimo tudi za tek ali rolanje. Pa čelade ne pozabite!

Pohodništvo in gorništvo sta aktualna vse leto, s pametno izbiro poti, seveda. Tudi pozimi se namreč lahko odpravimo proti ciljem, kjer nas pričakajo topla peč, vroč čaj in preste, poleti pa je izbire še neprimerno več. Od lažjih poti na bližnji hrib za mlajše, do srednje zahtevnih celodnevnih izletov za starejše otroke, z nekaj načrtovanja in pravim pristopom boste osvojili veliko vrhov. V jesenskih dneh si družinske izlete popestrite tudi z idejami za zabavni jesenski sprehod z otroki

Veslanje ni tako razširjeno, je pa nadvse zabavno! Kanuji burijo domišljijo, omogočajo svobodo in aktivno sodelovanje vseh članov družine. Za vesla lahko poprimejo vsi, dobra stran pa je tudi ta, da se od veslanja utrujena mladež v čolnu še vedno zabava in jim ni dolgčas. Rešilni jopiči so seveda obvezni. 

Če otroke že od malih nog navajamo na redno telesno aktivnost in vztrajnost pri delu, bodo zrasli v zdrave in srečne ljudi, ki znajo misliti s svojo glavo. 

Oblik rekreacije, primerne za vso družino hkrati, je še ogromno! Potapljanje, jadranje, jahanje, golf, tek na smučeh in podobne športne aktivnosti so primerne za vse člane družine, tudi najmlajše. Prav posebno družinsko druženje pa vas čaka tudi v Arboretumu Volčji potok.

Migimigi dan

Izkoristite zadnjo septembrsko nedeljo za prav poseben družinski, gibalno obarvan dan. 30. septembra od 10.00 ure dalje se boste v idiličnem okolju Arboretuma Volčji Potok družili z ambasadorji Migimigi izzivov, se razmigali ob številnih skupinskih vadbah pod vodstvom športnih strokovnjakov, se sproščali na delavnicah joge in rekreacije, tekli s Petro Majdič, vrteli kuhalnico s Cool Fotrom in še marsikaj. 

Sprejmite MIGIMIGI izziv

Prijavite se v enega izmed štirih izzivov in poskrbite za zdrav življenjski slog. 

Migimigi prijava