AS svetuje

06.02.2019 | 2 min branja | Tujina , Prosti čas

Ali veste, koliko stane reševanje s helikopterjem v tujini?

Veliko Slovencev se vsako leto odpravi na smučanje v tujino. Slovenskim smučarjem so najbolj pri srcu smučišča v sosednjih državah: Avstrija, Italija, Francija, kamor se odpravljajo v največjem številu. Prostrana, urejena smučišča z najnovejšimi žičnicami privabijo nasmeh na ustnice tudi najzahtevnejšim smučarjem. 

Pred odhodom si skrbno pripravite smučarsko opremo, za nove smuči in smučarske čevlje ste odštejete kar nekaj denarja, rezervirate sobo v hotelu in vnaprej plačate smučarske vozovnice za vso družino. Ste res pred odhodom poskrbeli za vse? 

Ste pri načrtovanju počitnic pomislili tudi na dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino?

Preden se odpravite na zaslužen oddih, se dobro pozanimajte, kako ste zavarovani za primer nesreče na smučišču. Če ob evropski kartici zdravstvenega zavarovanja ne boste imeli sklenjenega še dodatnega zdravstvenega zavarovanja za tujino, vas lahko poškodba na smučanju drago stane. Kadar je za reševanje ponesrečenca potreben helikopterski prevoz do bolnišnice ali prevoz z reševalnimi sanmi, stroški v tujini hitro presežejo nekaj tisoč evrov. 

V spodnji infografiki si oglejte, kako je to urejeno v najbolj priljubljenih evropskih smučarskih državah. 

Iz zgoraj napisanega je razvidno, da tako v Avstriji kot v Franciji osnovno zdravstveno zavarovanje ne krije reševanja na smučiščih, v Italiji pa bodite pozorni, v kateri provinci se nahaja smučišče. 

Izognite se nepotrebnim stroškom

Smučanje je zabavna rekreacija, pri kateri lahko hitro pride do nepredvidenega dogodka. Da vam morebitna poškodba ne povzroči dodatnih stroškov, pred odhodom sklenite dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino Tujina AS in brezskrbno uživajte na zasluženem dopustu.

Se odpravljate na smučanje v tujino?

Priskrbite si zavarovanje Tujina AS že za 1,2 € na dan in ne dovolite, da nepredvideni dogodki pokvarijo vaš dopust!

Preberite več