Izberite rubriko, ki vas zanima

Kako se zaščititi pred vlomilci

21.04.2017 | Dom

Počitnice in dopusti se hitro bližajo – še dober mesec in sezona brezskrbnih potovanj se bo začela. Obenem pa je to tudi čas povečanega števila vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja in vikende. Preberite, kako se zaščitit pred neželenimi obiskovalci.

Prikaži več

Turno kolesarjenje ali s kolesi v hribe

21.04.2017 | Tujina Šport

V naravi se kolesarji in pohodniki običajno ne razumejo najbolje, zato je razveseljivo, da postaja turno kolesarjenje vedno bolj priljubljeno predvsem med planinci.

Prikaži več

Izognite se prebavnim težavam na poti

13.04.2017 | Tujina

Že snujete načrte in pakirate kovčke za prvomajske počitnice? Preberite napotke, kako na počitnicah ravnati s hrano in poskrbeti za higieno, da se boste izognili zdravstvenim težavam.

Prikaži več

Regeneracija in priprave na daljše teke

10.04.2017 | Zdravje Šport

Se že pripravljate na katerega izmed daljših tekov? Preberite nasvete, kako se pripraviti na tekaško prireditev in poskrbeti za obnovo mišic ter zaloge hranil.

Prikaži več

Prihaja čas za mopede in skuterje

05.04.2017 | Avto Prosti čas

Se vozite z mopedom? Preberite, za kaj morate poskrbeti od 1. maja 2017 dalje.

Prikaži več

Kako privarčevati dovolj denarja za otrokov študij?

29.03.2017 | Življenje

Preživljanje brezskrbnih trenutkov otroštva z malčkom je eno izmed najlepših in najpomembnejših obdobij vsakega starša. Pa vendarle čas mineva hitro in malček še prehitro zraste v najstnika in kasneje v študenta.

Prikaži več

Ste že naredili prve kilometre na motorju?

24.03.2017 | Avto Prosti čas

Nabiranje prvih motociklističnih kilometrov se za največje ljubitelje adrenalinske vožnje prične že ob koncu zime ali zgodaj spomladi. Na kaj vse je treba pomisliti pred prvo vožnjo?

Prikaži več

Nasveti za zelenjavni vrt v marcu

17.03.2017 | Dom Prosti čas

Vrtnarite? Kako pripraviti vrt, kaj sejati in saditi v mesecu marcu, smo povprašali Matjaža Mastnaka, svetovalca v Arboretumu Volčji Potok.

Prikaži več

Kako prihraniti pri varčevanju z energijo

06.03.2017 | Dom

Že z majhnimi spremembami v življenjskih navadah in razvadah lahko naredimo bistveni premik k ekološki ozaveščenosti in prihranku energije ter stroškov.

Prikaži več

Prehrana pomaga proti raku debelega črevesa in danke

03.03.2017 | Zdravje

Bolezni, ki se jih da odkriti dovolj zgodaj, je lažje pozdraviti kot tiste, ki jih odkrijemo (pre)pozno. Včasih so znaki bolezni jasni, včasih prikriti, pogosto pa jih brez zdravnika in testov ni moč zaznati.

Prikaži več

Preprečimo bolečine v hrbtenici

02.03.2017 | Zdravje

Se še spomnite osnovnošolske učiteljice, ki je zahtevala pokončno sedenje, in šolske zdravnice, ki je preverjala pravilnost drže na sistematskih pregledih? Obe sta imeli najboljši namen, preprečevanje težav s hrbtenico v odrasli dobi.

Prikaži več

S hojo izboljšajmo zdravje

23.02.2017 | Zdravje Šport

Ste med tistimi, ki se do službe in trgovine sprehodijo? Hoja izboljša zdravje – telesno, duševno in socialno, poudarjata Ivan Uršič Drolc, prof. šp. vzg., kondicijski trener in Asja Videčnik, univ. dipl. psihologinja iz Središča Vitalis.

Prikaži več

Prikaži več