Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije zdravstvene storitve, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti. Če dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nimate, morate za večino zdravstvenih storitev doplačati sami.

Ugodnosti

Storitev Centra Zdravje AS

Na brezplačni številki 080 81 10 vam pomagamo poiskati informacije o zdravnikih, postopkih naročanja, čakalnih dobah in uveljavljanju pravic v javnem zdravstvenem sistemu in iz zdravstvenih zavarovanj.

Popust pri drugih zdravstvenih in nezgodnih zavarovanjih

Ob sklenitvi dopolnilnega zavarovanja vam priznamo do 10 % popust pri drugih zdravstvenih in nezgodnih zavarovanjih: Specialisti z asistenco, Težke bolezni in operacije s prehodno oskrbo, nezgodno zavarovanje družine, nezgodno zavarovanje otrok in mladine, nezgodno zavarovanje mladih po srcu.

Plačilo z direktno bremenitvijo

Mesečna premija je za vse zavarovance AS enaka in znaša 30,34 EUR*. Pri plačilu premije z direktno obremenitvijo, z odtegljajem od plače ali pokojnine vam priznamo 1 % popust na premijo, ki tako znaša 30,04 EUR*.

* po 1. 12. 2017

Kaj krije zavarovanje?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je neločljivo vezano na obvezno zdravstveno zavarovanje. Krije stroške razlike do zdravstvenih storitev, ki jih obvezno zavarovanje ne krije v celoti. Z veljavnim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem pri AS-u namesto vas poskrbimo za doplačilo zdravstvene storitve, ki bi jo drugače morali doplačati iz lastnega žepa. Za primer vzemimo zdravljenje poškodbe izven dela. 70 % stroškov zdravljenja krije obvezno zdravstveno zavarovanje, 30 % stroškov pa dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Primer informativnega izračuna

Primeri doplačil glede na cene zdravstvenih storitev (december 2016)

Zdravstvena storitev Doplačilo v primeru, če nimate sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
Zlom stegnenice 1.397,53 €
Odstranitev slepiča 761,09 €
Zamenjava kolka 1.432,34 €
Ultrazvok srca in ožilja 9,44 €
Dvotedenska terapija v zdravilišču 1.415,44 €

Vir: Interni podatki zavarovalnice

Pogosta vprašanja

Vse pravice iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja uveljavljate s kartico zdravstvenega zavarovanja pri izvajalcih storitev, torej v ambulantah, bolnišnicah, lekarnah in drugih ustanovah.

Zagotovite si celovito zdravstveno oskrbo

Če dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nimate, morate za večino zdravstvenih storitev doplačati sami.

Naročite svetovalca

Preberite tudi

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje – pametna odločitev!

V Sloveniji imamo zagotovljene zdravstvene storitve, ki jih plačujemo s prispevki, vendar s tem niso krite vse zdravstvene storitve v celoti. A kdo bi si s tem belil glavo, dokler je zdrav?

Kljub dvema zlomoma še vedno neodvisna

Poznate tisto ljudsko modrost, ki pravi, »ko ima hudič mlade, nima samo enega«? Žal je tako, da se takrat, ko se sreča obrne, zgodi več neljubih reči, za katere se zdi, da jim ni videti konca.

Janezova poškodba gležnja in neprecenljiva pomoč

Janez Plevnik se je upokojil lani poleti in se veselil, da bo imel več časa zase in za družino. Ker ga je presenetila nezgoda, pa se v zadnjih mesecih posveča predvsem okrevanju po poškodbi gležnja.