Zavarovanje motornih koles

Naročite svetovalca

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti mora skleniti vsak motorist. Krije materialno in nematerialno škodo, ki jo z motornim kolesom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovemu premoženju.

Preverite več

Kasko zavarovanje motorja

Kasko zavarovanje vam zagotavlja, da bo vaše motorno kolo zavarovano v primeru nepredvidenih dogodkov, kot so trčenje z drugim vozilom, zdrs s ceste, tatvina, požar in drugi posebni dogodki. Kasko pri motornih kolesih je mogoče skleniti za kritja B in C.

Preverite več

Nezgodno zavarovanje voznika AO Plus

Priporočamo vam, da poskrbite tudi za lastno varnost. Če boste povzročili prometno nesrečo, vam nezgodno zavarovanje voznika AO plus krije telesne poškodbe, ki bi jih pri tem utrpeli. 

Avto asistenca

V letu 2016 smo pomagali kar 48 motoristom v težavah.
Z Avto asistenco boste poskrbeli, da vas nepredviden dogodek na cesti ne bo presenetil. V primeru, da vam poči pnevmatika, ste udeleženi v prometni nesreči ali pride do okvare motornega kolesa, vam Avto asistenca priskoči na pomoč. 

Preverite več

Motorna kolesa s hitrostjo do 25 km/h

Od 1. 5. 2017 dalje morate za moped, pri katerem moč pogonskega motorja ne presega 4 kW in hitrost ne presega 25 km/h, poskrbeti za:

  • registracijo,
  • tehnični pregled in 
  • zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO. 

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je po zakonu obvezno za vsak moped. Krije materialno in nematerialno škodo, ki jo z motornim kolesom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovemu premoženju. 

Priporočamo vam, da poskrbite tudi za lastno varnost. Če boste povzročili prometno nesrečo, nezgodno zavarovanje voznika AO plus krije telesne poškodbe, ki bi jih pri tem utrpeli. V primeru nezgode ali manjše okvare mopeda (na primer predrta pnevmatika) vam na pomoč priskoči Avto asistenca M. Zagotavlja vam 24-urno organizacijo pomoči na cesti.

Ugodnosti

Enak bonus kot pri avtu

Pri prvem zavarovanju avtomobilske odgovornosti motornega kolesa vam priznamo bonus v enaki višini, kot ga imate za osebni avto, ki je zavarovan pri AS-u.

Enak premijski razred pri kasku

Ob sklenitvi kasko zavarovanja motornega kolesa, vam priznamo enak premijski razred, kot ga imate pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, če v predhodnem obdobju niste imeli škode.

Dodatni 50 % popust

Ob sklenitvi zavarovanja avtomobilske odgovornosti motornega kolesa vam priznamo dodatni 50 %, če se odrečete vračilu premije ob predčasni prekinitvi zavarovanja.

Odkup prve škode

Pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti motorja lahko doplačate premijo za odkup prve škode. Kar pomeni, da v primeru prve škode pri obnovi zavarovanja ne izgubite bonusa.

Preberite tudi

Ste že naredili prve kilometre na motorju?

Nabiranje prvih motociklističnih kilometrov se za največje ljubitelje adrenalinske vožnje prične že ob koncu zime ali zgodaj spomladi. Na kaj vse je treba pomisliti pred prvo vožnjo?

Prihaja čas za mopede in skuterje

Se vozite z mopedom ali skuterjem? Preberite, za kaj morate poskrbeti od 1. maja 2017 dalje.

Motociklistični kilometri

Temeljit pregled motocikla, priprava opreme in nekaj poskusnih kilometrov po okolici je dovolj opravil za prvo sončno motoristično soboto.