Avtomobilska asistenca

Vseh dogodkov ni mogoče predvideti, pa vendar je z Avto asistenco vsaka situacija rešljiva. Kjerkoli in kadarkoli boste obstali na začrtani poti, smo tu, da vas varno pripeljemo domov.

Naročite svetovalca

Možnosti

Zavarovanje lahko sklenete za osebna vozila, motorna kolesa, motorna kamping vozila in tovorna vozila do dveh ton nosilnosti. 
Glede na število dni, ki jih preživite na cesti in pogoste poti v tujino, pa lahko izbirate med tremi možnostmi asistence:

Osnovna avto asistenca

Vključuje organizacijo pomoči in krije stroške popravil v primeru manjših okvar ter vleko vozila. Osnovno asistenco priporočamo predvsem voznikom, ki se vozijo pretežno po Sloveniji.

Maxi avto asistenca

Krije stroške v primeru težav doma in v tujini. Iz tujine bomo varno pripeljali vas, vaše vozilo in sopotnike. Poskrbeli bomo za hitro pomoč na cesti in nujno zdravljenje v primeru nezgode v tujini. Priporočamo voznikom, ki so pogosto na poti, ne le doma temveč tudi v tujini.

Maxi Plus avto asistenca

Najobsežnejša ponudba avto asistence, ki vključuje vsa kritja Maxi avto asistence s povišanimi zavarovalnimi vsotami in limiti. Sklenete jo lahko v sklopu paketnih avtomobilskih zavarovanj AS. Priporočamo pa jo vsem, ki ste pogosto na poti, doma in v tujini.

Podrobno o asistenčnih kritjih

V spodnji preglednici si lahko ogledate in preverite kaj vse vključujejo asistenčna krija AS. 

Kritja/Vrsta avto asistence AS OSNOVNA  MAXI MAXI PLUS
Stroški popravil v primeru manjše okvare DA DA DA
Stroški vleke vozila do 100 km skupaj do 250 km dejanski stroški
Stroški reševanja vozila - do 1.500 € dejanski stroški
Stroški prevoza zavarovancev - do 1.000 € dejanski stroški
Stroški prenočišča zavarovancev - DA DA
Na zavarovanca na noč - do 100 € do 100 €
Območje - Slovenija do 2 dni / tujina do 3 dni Slovenija do 2 dni / tujina do 5 dni
Stroški zaradi pomanjkanja goriva in težav z avtomobilskimi ključi - DA DA
Stroški dostave nadomestnih/rezervnih delov - DA DA
Stroški najema nadomestnega vozila - DA DA
Območje - Slovenija 250 km na dan / tujina do 100 € na dan Slovenija / tujina do 100 € na dan
Okvara - do 3 dni do 5 dni oz. letni limit, za popravilo v napoteni servis v Sloveniji
Poškodba, uničenje, izginitev - do 5 dni do 10 dni oz. letni limit, za popravilo v napoteni servis v Sloveniji
Maksimalno skupno število dni v zavarovalnem letu - do 15 dni do 30 dni
Stroški nadomestnega voznika v tujini - DA DA
Stroški vrnitve mladoletnih zavarovancev iz tujine - DA DA
Zavarovalne vsote 500 € po primeru / 1.000 € letni agregat 2.000 € po primeru / 4.000 € letni agregat 3.000 € po primeru / 6.000 € letni agregat
Nujni stroški zdravljenja in stroški prevoza zavarovanca, ki je poškodovan v prometni nesreči v tujini - 8.000 € po zavarovancu / 24.000 € skupno 8.000 € po zavarovancu / 24.000 € skupno
Območje veljavnosti zavarovanja Evropa v geografskem smislu Evropa v geografskem smislu Območje zelene karte
Omejitve  V enem letu sta krita največ 2 zavarovalna primera V enem letu so kriti največ 4 zavarovalni primeri V enem letu so kriti največ 4 zavarovalni primeri

Če se zgodi

V primeru nezgodnega dogodka najprej zavarujte kraj nesreče in poskrbite za poškodovane. Ohranite miren način komunikacije in pozitiven pristop k nastalemu položaju. Če boste uveljavljali Avto asistenco, najprej pokličite naš Center za pomoč na telefonsko številko:

080 88 48 – klic iz Slovenije              +386 (0)5 66 28 500 – klic iz tujine
 

Svetovalcu navedite svojo lokacijo in opišite okoliščine primera. Center za pomoč bo na podlagi vseh pridobljenih podatkov organiziral najboljšo vrsto in obseg pomoči. Pred klicem ne smete ukrepati sami, razen v izrednih primerih. Ravnati morate po navodilih Centra za pomoč, v nasprotnem primeru zavarovalnica ne odgovarja za škodo, ki zaradi tega nastane.

Pogosta vprašanja

Zavarovanje krije 24-urno organizacijo pomoči in stroške asistenčnih storitev v primeru, ko se zavarovanec z vozilom znajde v težavi zaradi:

  • okvare, poškodbe, uničenja ali izginitve vozila.

Za okvaro štejemo vsako mehansko, električno ali elektronsko napako vozila, zaradi katere je zavarovano vozilo nevozno.
Za poškodovano štejemo zavarovano vozilo, ki je zaradi prometne nesreče, padca ali udarca kakega predmeta, požara, viharja ali toče nevozno.
Za uničeno štejemo zavarovano vozilo, pri katerem so poškodbe tako hude, da ga ni več mogoče popraviti (totalna škoda).
Za izginitev šteje protipravni odvzem zavarovanega vozila.

Zavarovalnica ponuja organizacijo pomoči tudi v primeru, ko: 

  • v zavarovanem vozilu zmanjka goriva ali
  • ko ima zavarovanec težave s ključi zavarovanega vozila, zaradi česar zavarovanega vozila ne more uporabljati za nadaljnjo vožnjo.

Obseg pomoči in višina kritja stroškov sta odvisna od izbrane asistence:

  • Osnovna avto asistenca, Maxi avto asistenca, Maxi plus avto asistenca.

Organizacija asistenčne storitve je v pristojnosti Centra za pomoč, ki samostojno odloča in izbere ustrezno storitev glede na okoliščine škodnega dogodka.

  • Zavarovanje ne krije manjših pomanjkljivosti, ki ne vplivajo na zmožnost vožnje z zavarovanim vozilom, čeprav zaradi njih vozilo ni brezhibno (npr. pregorela žarnica).
  • Prav tako zavarovanje ne krije manjših pomanjkljivosti, ki ne vplivajo na zmožnost vožnje z zavarovanim vozilom, čeprav zaradi njih zavarovano vozilo ni brezhibno (npr. poškodba svetlobnih teles, poškodba brisalcev, poškodba zunanjih vzvratnih ogledal, nedelovanje brisalcev).
  • Zavarovanec ni upravičen do povrnitve stroškov izginitve vozila, če je vozilo odvzela oseba v bližnjem sorodstvenem razmerju ali oseba, ki živi z njim v skupnem gospodinjstvu, oziroma oseba, ki jo je dolžan preživljati.

Preberite tudi

Kaj storiti, ko se ti avto na lepem pokvari?

Ohranite mirno kri, poskrbite za svojo varnost in pokličite avto asistenco.

Z avtom na smučanje v tujino

Za smučanje potrebujete dobro pripravljene smuči in dovolj kondicije, za pot do smučišča pa na zimske razmere dobro pripravljen avto. Preden se odpravite na smučišče v tujino, preberite, na kaj pri pripravi avta ne smete pozabiti.

Kabli za vžig: 9 korakov pravilne uporabe

Kdaj najraje odpove akumulator? Prav gotovo, ko se nam mudi. Imate pri sebi kable za vžig in veste, kako se jih pravilno uporabi?