AS svetuje

03.04.2018 | 2 min branja | Življenje , Prosti čas

Ste za Migimigi izziv?

Pomladni dnevi kar sami od sebe vabijo k miganju v naravi, še posebej če nas boža ravno prav topel pomladi sonček. Kaj pa takrat, ko ni prave volje, da se odpravimo ven in naredimo nekaj zase, za boljše počutje in zdravje? 

Strokovnjaki poznajo več trikov, kako redno vadbo vpeljati v svoje življenje. Eden izmed njih so izzivi, pri katerih tekmujemo s sabo ali z drugimi, svoje rezultate pa tudi beležimo in delimo s prijatelji. Še bolje, če smo za to tudi nagrajeni. Ste pripravljeni na izziv? 

Migimigi spodbuja zdrav življenjski slog 

Migimigi je koncept življenjskega sloga, ki posameznike motivira, nagrajuje in spodbuja k zdravemu življenju. Izzivi so dovolj različni, da se v njem najde skoraj vsakdo, in dovolj spodbudni, da k miganju povabijo tudi tiste, ki si rajši ogledajo nogometno tekmo, kot pa se pomerijo na igrišču. Migimigi predstavlja štiri izzive, ki najbolj vztrajne in motivirane tudi nagradijo s sodelovanjem v žrebanju. Prav vsakdo lahko opravi le enega, dva, tri ali kar vse štiri izzive. Pri tem vas spodbujajo Migimigi ambasadorji: Manca Korelc, Andrej Hauptman, Matjaž Mastnak in dr. Matej Tušak.  

Poišči svoje jezero z Manco Korelc

Eden štirih izzivov, Poišči svoje jezero, je naravnost idealen za podaljšan konec tedna, saj je na nek način zelo podoben priljubljenemu čokoladnemu jajčku za otroke. Jajček obljublja čokolado, presenečenje in igračko, Migimigi izziv z jezeri pa odličen izlet, izziv in presenečenje za otroke.
 
Ko se boste prijavili na izziv in izbrali svoje jezero, se lahko tja odpravite na različne načine. Morda imate katerega dovolj blizu, da ga obiščete peš, do bolj oddaljenih greste z avtom, zabavno in za telo koristno pa je tudi, če se do jezera odpeljete s kolesi.

V 30 dneh na kolesarski maraton z Andrejem Hauptmanom

Pa smo že pri pravem kolesarskem izzivu! Kdo si upa vsaj na Malo Franjo? Prav gotovo ne brez ustrezne priprave. Kako začeti, kaj jesti, kako pripraviti kolo in ustrezno stopnjevati trening – o vsem tem svetuje ambasador izziva, kolesar Andrej Hauptman. Za udeležence izziva je pripravil 30 – dnevni program priprav na maraton Franja, kolesarski dnevnik in žrebanje za zanimive nagrade, med drugim štartnino za Malo Franjo in trening z ambasadorjem. Preverite izziv.

Posadite svoje drevo z Matjažem Mastnakom

Drevo je simbol življenja. V skoraj vseh mitologijah ima pomembno vlogo. S prijavo v izziv Katero drevo si? Posadi svoje  lahko ugotovite, katero drevo ste po horoskopu, predvsem pa vas želi Migimigi spodbuditi, da posadite svoje drevo. Strokovnjak Matjaž Mastnak iz Arboretuma Volčji Potok svetuje, katero drevo je primerno, kako posaditi drevo in ustrezno skrbeti zanj. Če vas ne mika posadiiti svoje drevo, vseeno pa radi sejete in sadite, si lahko brezplačno prenesete izvod setvenega koledarja po Marii Thun, za zabavo in učenje otrok pa poskrbi Migimigijev kratkočASnik.

Kolikšen je tvoj stresni Q z dr. Matejem Tušakom

Stres je lahko pozitiven ali uničujoč, veliko je odvisno od tega, kako da dojemate in kaj storite za to, da bi ga premagali. Prijavite se v izziv, izpolnite test in ugotovite, v katerem območju stresa ste. Prejeli boste tudi priročnik, ki vam bo pomagal pri premagovanju stresa, in video z dihalnimi vajami za premagovanje stresa. Kako prihraniti čas in zmanjšati stresni dejavnik, pa si lahko preberete tukaj ali se prijavite na katerega izmed drugih Migimigi izzivov, ki spodbujajo k telesni aktivnosti in zmanjševanju posledic stresa. 

Sprejmite MIGIMIGI izziv

Prijavite se v enega izmed štirih izzivov in poskrbite za zdrav življenjski slog. 

Migimigi prijava