AS svetuje

23.11.2018 | 3 min branja | Zdravje , Prosti čas

Jejte in pijte življenje!

Narava nam ponuja veliko priložnosti za krepitev in ohranjanje vitalnosti našega imunskega sistema. Seveda je ena izmed najlepših gibanje v naravi, bogata pa je tudi z raznoraznimi živili, ki nam lahko pomagajo ostati zdravi. Poznate živila, bogata z vitaminom C, ki blagodejno vplivajo na naš imunski sistem in ohranjajo naše zdravje?

Vitamin C preprečuje bolezni

Zadostno uživanje živil z vitaminom C krepi naše telo in vodi do manjšega obolevanja srca in ožilja. Vitamin C je hud sovražnik prehlada in raka, deluje kot antioksidant in je pomemben za sintezo kolagena. Koristen je za vse, ki imajo zaradi stresa oslabljen imunski sistem. In zato zelo pomemben za naše splošno zdravje.

Med najpogostejšimi dejavniki, ki zahtevajo povečan vnos vitamina C sta stres in alkohol. Starejši in kadilci imajo prav tako večje potrebe po vitaminu C, in sicer za kar 60 odstotkov. Prvi zato, ker staranje zavira njegovo absorpcijo, slednji pa zaradi povečanega oksidativnega stresa, ki ga povzroča cigaretni dim. 

Kje najdemo vitamin C

Ker to ni vitamin, ki bi ga naše telo proizvajalo samo, ga lahko začne primanjkovati. Priporočljivo je, da ga v telo vsakodnevno vnašamo s svežo zelenjavo in sadjem. Veliko več ga vsebuje temno zelena kot svetla zelenjava. Rdeča in rumena paprika, črni ribez, brokoli, cvetača, brstični ohrovt, limone, kislo zelje in eksotično sadje so nedvomno najboljši viri vitamina C in nikakor ne smejo manjkati na našem jedilniku.

Z gibanjem spremenite svoje življenje na bolje

Vitamin C pa ne nadomesti gibanja, ki blagodejno vpliva na naše telo in dobro fizično počutje. Redno in zmerno gibanje vodi v aktiven življenjski slog, s katerim ljudje ohranjamo mladost. Zato si prilagodite vaše aktivnosti tako, da bodo zabavne, prijetne in družabne. Pomembno je, da si ne naložite preveč zahtevnih nalog, saj bo vaše telo preutrujeno in kar hitro se lahko zgodi, da vam pade motivacija. Začnite  počasi,  postopno in redno. Tako bo gibanje postalo del našega vsakdana.

Migimigi spodbuja zdrav življenjski slog!

Migimigi odlično vpliva na naše dobro počutje, zdravje in osebno srečo ter nam pomaga lažje premagati zimo in mraz. Spodbuja nas, da spremenimo svoje nezdrave navade in vsakodnevno rutino; da se zmigamo in migamo ter se ob tem družimo, učimo in prijetno zabavamo.

Migimigi vas vabi, da preverite kako pametno jeste in ali se zdravo prehranjujete. Ob tem pa vas tudi motivira in nagrajuje z Mimigi nagradami. Morda bosta Teja in Jani  - Cool fotr kuhala prav za vas pri vas doma!
 

Sprejmite MIGIMIGI izziv

Prijavite se v enega izmed štirih izzivov in poskrbite za zdrav življenjski slog. 

Migimigi prijava