Natisni

Avto asistenca

Avto asistenca

Adriatic Slovenica nudi ta hip najobsežnejšo pomoč na cesti v sodelovanju z ugledno mednarodno asistenčno družbo CORIS, ki zagotavlja kar 24-urno organizacijo pomoči v slovenskem jeziku doma in v tujini.

 • V primeru težav in prometne nesreče zadostuje klic na brezplačno telefonsko številko 080 28 28.


Avto asistenca AS je na voljo v štirih oblikah:

 • Osnovna avto asistenca - za voznike, ki se vozijo pretežno po Sloveniji,
 • Maxi avto asistenca - za voznike, ki so pogosto na poti, ne le doma temveč tudi v tujini,
 • Maxi plus avto asistenca - za voznike, ki so pogosto na poti, doma in v tujini, ter imajo sklenjeno paketno zavarovanje avtomobilskih zavarovanj AS in
 • Pomoč na cesti AS - brezplačna organizacija pomoči za vse avtomobilske zavarovance AS z osebnimi avtomobili.

Avto asistenca je zavarovanje, ki se sklepa skupaj z zavarovanjem avtomobilske odgovornosti, kasko zavarovanjem vozila ali samostojno. Asistenco lahko sklenete za osebna vozila, motorna kolesa, motorna kamping vozila in tovorna vozila do 2 t nosilnosti.
 

OSNOVNA AVTO ASISTENCA

Vključuje organizacijo pomoči in kritje stroškov popravil v primeru: manjše okvare in vleke vozila.
 

MAXI AVTO ASISTENCA

Obsežna avto asistenca vključuje organizacijo pomoči in kritje stroškov v primerih okvare, kraje ali uničenja vozila, nezgode na cesti in težav z gorivom ali ključi, doma in v tujini.

Najpomembnejša kritja maxi avto asistence:

 • Storitev "od vrat do vrat": poleg najema in dostave nadomestnega vozila v Sloveniji, asistenca krije tudi prevoz zavarovanca do servisne delavnice, kjer prevzame popravljeno vozilo.
 • Zdravstveno zavarovanje v tujini: v primeru prometne nesreče z vozilom v tujini, Maxi avto asistenca krije tudi nujne stroške zdravljenja ter stroške, ki nastanejo zaradi zdravniškega prevoza poškodovanega zavarovanca.
 • Maxi avto asistenca krije stroške dostave nadomestnih oz. rezervnih delov, najema in dostave nadomestnega vozila, nadomestnega voznika v tujini, vračila v tujini poškodovanega vozila, stroške vrnitve voznika, potnikov in mladoletnih upravičencev iz tujine, stroške prenočišča voznika in potnikov ter popravila manjših okvar na vozilu.
 • Zavarovancem nudi pomoč pri težavah z avtomobilskimi ključi in pomanjkanjem goriva.
 • Kritje stroškov vleke vozila in stroške reševanja.
 • Kritje stroškov popravil manjše okvare in vleke tudi za prikolice, spete z zavarovanim vozilom.

MAXI PLUS AVTO ASISTENCA

Nova in najobsežnejša iz ponudbe avto asistenc AS, vključuje vsa kritja MAXI avto asistence s povišanimi zavarovalnimi vsotami in limiti. Sklene se lahko v sklopu paketnih avtomobilskih zavarovanj AS.

POMOČ NA CESTI AS

Promet je včasih nepredvidljiv in vsaka pomoč na cesti je vedno dobrodošla. Zato v AS-u našim avtomobilskim zavarovancem zagotavljamo brezplačno storitev Pomoč na cesti AS. Zagotavljamo vam prijavo škodnega dogodka preko telefona, svetovanje in pomoč v primeru prometne nesreče ter organizacijo popravila v najbližjem servisu.

 • V primeru prometne nesreče, poškodbe vozila na parkirišču ali stekel in drugih škodnih dogodkov z avtomobilom lahko kadarkoli pokličete na brezplačno številko 080 28 28 (iz tujine +386 (0)1 518 47 47).

Preberite, kaj vključuje Pomoč na cesti AS >