Natisni

Moja prva avto polica AS

Moja prva avto polica AS

  

KOMU je namenjena Moja prva avto polica?

Vsem voznikom, ki imajo vozniški izpit manj kot 3 leta in največkrat nimajo svojega avtomobila, zato pogosto vozijo več različnih avtomobilov. Mamin, očetov, dedkov, prijateljev ... avto.
 

PREDNOSTI Moje prve avto police!

NOVO: Voznikom zagotavlja varnost pri vožnji s katerimkoli avtomobilom, saj se polica glasi na njegovo ime in vsebuje kritje za primer, če mladi voznik povzroči prometno nezgodo z vozilom, ki ga v tistem trenutku uporablja.

UGODNO: Nadomešča doplačilo za mlade voznike pri obveznem avtomobilskem zavarovanju in staršem prinaša finančni prihranek, v primeru, ko mladi voznik uporablja različne avtomobile. Moja prva avto polica prinaša tudi bonus, ki ga zavarovanec prenese na zavarovanje lastnega vozila.

VARNO: Moja prva avto polica je modra izbira in varna odločitev za mlade, njihove starše in vse lastnike avtomobilov, katerih vozilo uporabljajo neizkušeni vozniki. Za zavarovalno leto brez prijavljene škode, zavarovanec pridobi bonus (razvrstitev za en premijski razred v smeri bonusa).
 

DVE MOŽNOSTI ZAVAROVANJA - Moje prve avto police:

 • S sklenitvijo Moje prve avto police lahko mladi odslej brez doplačila vozijo katerikoli avtomobil, ki ima obvezno avtomobilsko zavarovanje pri Adriaticu Slovenici.

  Cena zavarovanja znaša 91,69 EUR
  (cena vključuje 8,5% davek od prometa zavarovalnih poslov)
   
 • In še več! Moja prva avto polica velja tudi za tiste avtomobile, ki so zavarovani pri drugih zavarovalnicah in tudi za vozilo, katerega lastnik je mladi voznik.
      
  Cena za razširjeno obliko zavarovanja znaša 152,21 EUR
  (cena vključuje 8,5% davek od prometa zavarovalnih poslov)
        

Npr. Doma imajo dva avtomobila in mlademu vozniku bodo starši posojali oba, občasno pa bo uporabljal tudi dedkov avto. Seveda se starši, pa tudi dedek, želijo še dodatno zavarovati za prometno nezgodo, ki bi jo povzročil njihov mladi voznik. Do sedaj je bilo to mogoče le z doplačilom za mlade voznike ob sklenitvi obveznega avtomobilskega zavarovanja, in to za vsako vozilo posebej. Doplačilo za posamezno vozilo je pomenilo približno za četrtino višjo letno premijo, ob doplačilu za več vozil je bil ta znesek visok.
 

Primer: Prihranite lahko tudi 375 EUR*

Starši, zavarovanci Adriatica Slovenice, s sinom, ki je pravkar opravil vozniški izpit in še nima lastnega avtomobila.

Starša imata vsak svoje vozilo in sta brez bonusa. Prvo vozilo z močjo motorja 55 kW, drugo 110kW. Skleneta osnovno avtomobilsko zavarovanje AO in zavarovanje voznika AO Plus. Ker bosta svoj avto posojala tudi sinu, ki je mladi voznik, morata na polico vključiti še doplačilo za mladega voznika (2 × 25 % doplačila za vsak avto posebej). Doplačilo bi v tem primeru znašalo, za prvo vozilo 132 EUR, za drugo 333 EUR. 

Mladi voznik je sklenil Mojo prvo avto polico v višini premije 91,69 EUR in s tem lahko uporablja oba vozila staršev. Ker je sin sklenil Mojo prvo avto polico:

 • je staršem prihranjen znesek doplačila za uporabo vozila mladega voznika,
 • ima svojo prvo zavarovalno polico, s katero lahko že sedaj pridobiva svojo boniteto, kljub temu, da še nima lastnega vozila. Kasneje lahko pridobljeno boniteto prenese na svoje vozilo, in sicer v času enega leta od poteka Moje prve avto police.

*primer iz našega oglasa STRASTNO


 

KAKO do Moje prve avto police?

Mojo prvo avto polico lahko sklenete v vseh poslovalnicah Adriatica Slovenice. S seboj prinesite vozniško dovoljenje. Več informacij dobite tudi na 080 11 10.