Natisni

AS svetuje

 • 17.03.2017

  Nasveti za zelenjavni vrt v marcu

  Marca se je delo na zelenjavnem vrtu šele zares začelo. Kdaj marca pričnemo, je odvisno od vremena. Letošnji sončni marec je naklonjen vrtnarjem. Kako pripraviti vrt, kaj sejati in saditi v mesecu marcu, smo povprašali Matjaža Mastnaka, svetovalca v Arboretumu Volčji Potok.

 • 06.03.2017

  Kako prihraniti pri varčevanju z energijo

  Že z majhnimi spremembami v življenjskih navadah in razvadah lahko naredimo bistveni premik k ekološki ozaveščenosti in prihranku energije ter stroškov.

 • 03.03.2017

  Bolezen, ki jo lahko preprečimo

  Bolezni, ki se jih da odkriti dovolj zgodaj, je lažje pozdraviti kot tiste, ki jih odkrijemo (pre)pozno. Včasih so znaki bolezni jasni, včasih prikriti, pogosto pa jih brez zdravnika in testov ni moč zaznati.

 • 02.03.2017

  Preprečimo bolečine v hrbtenici

  Se še spomnite osnovnošolske učiteljice, ki je zahtevala pokončno sedenje, in šolske zdravnice, ki je preverjala pravilnost drže na sistematskih pregledih? Obe sta imeli najboljši namen, preprečevanje težav s hrbtenico v odrasli dobi.

 • 23.02.2017

  S hojo izboljšajmo zdravje

  Ste med tistimi, ki se do službe in trgovine sprehodijo peš ali se za vsako, še tako kratko, pot usedete v avto? Neredki so primeri, ko je nekdo zgolj s hojo, ki je zamenjala vožnjo z avtomobilom, popolnoma spremenil svoje življenje in izboljšal zdravje – telesno, duševno in socialno, poudarjata Ivan Uršič Drolc, prof. šp. vzg., kondicijski trener, in Asja Videčnik, univ. dipl. psihologinja, iz Središča Vitalis, rekreativno – diagnostičnega središča.