Kaj je renta?

Renta je zagotovljen reden dohodek od naložbe, lastnine ali česa drugega.

V določenem časovnem obdobju vam renta zagotavlja finančno neodvisnost - lahko je to dodatna pokojnina v času upokojitve, s katero boste lahko preživeli brezskrbno jesen življenja, ali štipendija, ki bo vašemu otroku omogočila uresničitev njegovih želja.

Kdaj potrebujete rento?

 • Ob upokojitvi kot dodatno pokojnino

  1. Ob upokojitvi kot dodatno pokojnino

  Že danes si zagotovite dodatna finančna sredstva za dodatno pokojnino, ki vam bodo omogočila, da boste v času upokojitve finančno priskrbljeni.

 • Ob pričetku študija vašega otroka kot štipendijo

  2. Ob pričetku študija vašega otroka kot štipendijo

  Študentska leta prinesejo precejšnje stroške, ki lahko zelo obremenijo družinski proračun. Dodatna renta v obliki štipendije bo vašemu otroku omogočila plačilo študentskega doma, prehrane in prevoza v času študija.

Dobro je vedeti

Najpomembneje pa je, da že danes pričnete razmišljati o varčevanju. Tako boste lahko z nižjimi mesečnimi vplačili dosegli rento, ki jo boste potrebovali. Starejši kot smo, višje je vplačilo.

Aktivna renta AS

Rento v obliki dodatne pokojnine si lahko zagotovite z Aktivno rento AS, življenjskim zavarovanjem, ki vam po izteku dobe varčevanja omogoča izplačilo rente. Aktivna renta AS je lahko sestavljena iz zajamčenega in aktivnega dela.

Sami lahko določite, kolikšen del zajamčene rente boste prejemali in kolikšen delež boste namenili za bolj dinamične naložbe, ki bodo še dodatno oplemenitile vašo rento.

Sami lahko vplivate na višino vaše rente.

Informativni primeri

 • Anja, 35 let*

  35 letna Anja je sklenila Aktivno renta AS, ki ji pri 65-ih letih zagotavlja izplačilo rente. Želi aktivno upravljanje naložbe. Anja bo do 75. leta prejemala mesečno rento v višini 345,22 EUR*.

 • Ob pričetku študija vašega otroka kot štipendijo

  Peter, 35 let*

  35 letni Peter je sklenil Aktivno renta AS, ki mu pri 65-ih letih zagotavlja izplačilo 100 % ZAJAMČENE rente. Peter bo do 75. leta prejemal zajamčeno mesečno rento v višini 350 EUR.